S hribolazci se pogosto hecamo, kdaj gremo na Stol!? In vedno se najde nekdo, ki reče, da je danes že bil. Kot tudi včeraj in bo spet jutri – doma, na stolu.

Zapreš oči, se usedeš na Spinalisov model Rodeo in se počutiš vse drugo bolj kot na stolu. Potem odpreš oči, pomisliš, sem mar res na rodeu ali sanjam!?

Počasi dojameš, da je zadeva resna in svoj hrbet prisloniš na naslonjalo ter se končno zaveš, da pravzaprav sediš, ne boste verjeli – NA STOLU!

Za razliko od običajnega stola se na Rodeu lahko igraš s sedežem, katerega moraš stalno nekako stabilizirati – seveda z uporabo mišic, ki jih je tako kot na vsakem stolu potrebno aktivirati. Pri tem stolu se to zgodi avtomatsko, omogoča pa ti tudi podporo za ledveni del hrbta. Zanimivo bi bilo preizkusiti, kako bi se ta model obnesel, če bi imel oporo tudi za zgornji del hrbta.

Včasih so ljudje razočarani, ker mislijo, da jim nakup izdelka že garantira zdrav hrbet. Dejstvo je, da lahko celo na takem stolu najdete način, kako se boste usedli napačno in rekli „še en precenjen stol“, a pri tem se morate najprej zavedati, da stol podpira vašo zdravo držo, ne pa tudi vaše površnosti in preteklih navad pri sedenju, zato se boste morali zavzeti, da se usedete na pravi način in posledično tudi obdržite naravno držo, saj boste le tako obdržali telo v nevtralnem položaju.

Tako kot na kateremkoli stolu, je potrebno na vsake toliko časa tudi vstati, se pretegniti, razgibati preden se ponovno usedemo.

Zdaj pa nazaj – na rodeo!